Tijdelijk personeel inzetten via payrolling maakt ondernemer flexibel

Werkgeverschap, verloning en payrolling van werknemers kun je met een gerust hart overlaten aan Power Company in Groningen

Tijdelijk personeel aannemen zorgt voor extra administratieve werkzaamheden en meer werkgeversrisico’s. Zaken waar een ondernemer niet op zit te wachten. Dat hoeft ook niet. Payrolling maakt het juist mogelijk om tijdelijk personeel in dienst te nemen zonder een salaris- en personeelsadministratie bij te houden en de juridische werkgever te worden. Hierdoor worden bedrijven aanzienlijk flexibeler zonder risico te lopen.

Flexibel verlonen

Bedrijven die seizoensgebonden zijn, hebben niet het hele jaar door voldoende werk voor al hun werknemers. Dit geldt met name in de horeca, recreatie, tuin- en landbouw, maar ook voor productiebedrijven en supermarkten. Tijdens piekmomenten moeten deze bedrijven erop kunnen vertrouwen snel en gemakkelijk over voldoende tijdelijk personeel te beschikken. Power Company ondersteunt bedrijven hierbij.

Geen administratieve werkzaamheden

Power Company is als het ware een HRM-afdeling op afstand. De gehele salaris- en personeelsadministratie wordt van de ondernemer overgenomen. Voor vragen met betrekking tot wet- en regelgeving kunnen zowel werkgevers als werknemers altijd contact met ons opnemen. Daarnaast wordt gekeken voor welke subsidies het bedrijf in aanmerking komt en wordt ervoor gezorgd dat de subsidies worden aangevraagd en afgewerkt. De ondernemer heeft zelf de mogelijkheid om geschikte seizoenswerkers of ander tijdelijk personeel te werven. Middels payrolling hebben ondernemers meer tijd om te ondernemen.

Geen werkgeversrisico’s

Een werknemer die bij ons op de payroll komt te staan, kan al binnen 24 uur aan het werk. Power Company is vanaf dat moment de juridische werkgever. Dat houdt in dat een ondernemer bij (langdurige) ziekte geen risico’s loopt of aan plichten behoort te voldoen. Bij het in dienst nemen van tijdelijk personeel weet de ondernemer precies waar hij of zij aan toe is.

Cao ABU

Payroll Company is aangesloten bij uitzendorganisatie ABU en verloont het personeel volgens deze cao (cao voor Uitzendkrachten).  Dit betekent dat wij ons houden aan de afspraken in deze cao en dat de ondernemer weet dat alles altijd goed geregeld is. Wij zorgen dat de medewerkers hetzelfde loon krijgen als medewerkers die (eventueel) bij de onderneming zelf aan het werk zijn.

Payrolling voor elke organisatie

Bij payrolling wordt niet gekeken naar de bedrijfsgrootte. Dit biedt elke ondernemer, van zzp’er tot een grote onderneming, de mogelijkheid om de verloning van tijdelijk personeel (waaronder seizoenswerkers, vakantiekrachten of oproepkrachten) uit te besteden. Ook stichtingen, sportclubs of verenigingen die mensen tijdelijk in dienst nemen, zoals projectmanagers, trainers, scholieren of  medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, komen in aanmerking voor payrolling.

Voordelen payrolling

 1. Geen salaris- en personeelsadministratie
 2. Geen afdracht sociale premies
 3. Geen werkgeverslasten
 4. Geen werkgeversrisico’s
 5. Geen doorbetaling bij ziekte
 6. Geen meldingen van ziekte en herstel
 7. Geen acties en risico’s vwb de Wet Poortwachter
 8. Geen kosten Arbodienst
 9. Geen (personeels-)verzekeringen
 10. Geen accountantskosten voor personeel

 

Payrolling biedt ondernemers

 1. Professionele HRM-afdeling op afstand
 2. 5,5 jaar flexibele contracten
 3. Tijdige en zeer snelle betaling salaris werknemers (indien gewenst wekelijks!)
 4. Advies over subsidies en wetgeving
 5. Aanvragen van subsidies
 6. Cao voor Uitzendkrachten
 7. Duidelijk overzicht en inzicht in de personeelskosten

 

Meer informatie over payrolling tijdelijk personeel

Payrolling is een uitstekend alternatief voor ondernemers die tijdelijk personeel in dienst willen nemen, maar dit uitstellen vanwege de extra administratie en risico’s. Neem gerust contact met ons. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van payrolling.

Onze klanten geven ons
een 4.8 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!