Payroll ziekteverzuim

Werkgeverschap, verloning en payrolling van werknemers kun je met een gerust hart overlaten aan Power Company in Groningen

Payroll ziekteverzuim

Nederland heeft, vergeleken met de rest van Europa, het strengste beleid op het gebied van ziekteverzuim voor werkgevers. Een werkgever is wettelijk verplicht een zieke werknemer twee jaar lang 70 procent van het loon door te betalen. In de meeste cao’s is opgenomen dat bij langdurig ziekteverzuim de werknemer het eerste jaar zelfs 100 procent van de werkgever dient te ontvangen. En als de Wet verbetering poortwachter (Wvp) niet correct wordt uitgevoerd, kan daar zelfs een jaar aan worden toegevoegd!

Werkgevers zijn tijdens werktijden verantwoordelijk voor de werknemers, maar ook als de werknemer in zijn vrije tijd om welke reden dan ook ziek wordt, bijvoorbeeld als hij of zij ongelukkig valt, krijgt de werkgever te maken met ziektekosten (de loonkosten en ook de kosten voor de bedrijfsarts / de arbodienst en re-integratie). De meeste werkgevers sluiten hiervoor een ziekengeldenverzekering (met een eigen risico-periode) af. Daarnaast is er na twee jaar ook nog de WGA-uitkering, waardoor werkgevers in totaal 12 jaar (financieel) verantwoordelijk zijn voor een zieke werknemer.

 • Voordelen payrolling bij ziekteverzuim

  1. Geen werkgeversrisico
  2. Geen ziekterisico
  3. Geen kosten ziekteverzuimverzekering
  4. Geen kosten arbodienst / bedrijfsarts
  5. Geen verantwoordelijkheden bij arbeidsongeschiktheid (WIA en WGA)

Geen werkgeversrisico’s bij ziekte

Een werkgever heeft met payrolling geen werkgeversrisico’s. Power Company neemt alle werkgeversrisico’s van opdrachtgevers over. Wij worden de juridische werkgever en zijn daardoor verantwoordelijk voor de doorbetaling en de begeleiding van een zieke werknemer. U hoeft geen ziekengeldverzekering of arbodienst voor werknemers af te sluiten. Kortom, u houdt geld over!

Onze klanten geven ons
een 4.8 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!