Kennisbank

Vakantiekrachten payrollen: denk om de werkzaamheden en werktijden!

Vakantiekrachten payrollen is een voordelige oplossing om het tekort aan personeel in de vakantietijd op te vangen. Naast dat bedrijven te maken hebben met werknemers die vakantie hebben, hebben bepaalde branches (zoals horeca en toerisme) extra zomerdrukte. Door vakantiekrachten te verlonen via payrolling wordt niet alleen op de kosten bespaard maar ook alle administratieve werkzaamheden worden uit handen genomen. Bij deze jongeren dient rekening te worden gehouden met de strenge controle van de Inspectie SZW omtrent de werkzaamheden en werktijden.

Werkzaamheden en werktijden

De werktijden en de werkzaamheden die jongeren tot 18 jaar mogen verrichten staan duidelijk per leeftijdscategorie in de wet omschreven. Op deze manier wil de overheid deze jonge werknemers beschermen. De inspectie SZW ziet toe op handhaving van deze regels. In de (zomer)vakantie zal dan ook extra worden gecontroleerd.

Werkzaamheden vakantiekrachten

13- en 14-jarige vakantiekrachten
Alleen licht, niet industriële werkzaamheden zoals vakken vullen, inpakken, dieren voeren en groente en fruit plukken mits er recent geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Voor de werkzaamheden die deze leeftijdscategorie niet mogen uitvoeren – die nadrukkelijk door de overheid zijn verboden – verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.

15-jarige vakantiekrachten
Deze leeftijdscategorie mag zelfstandig werkzaamheden uitvoeren zolang deze licht en niet-industrieel zijn zoals reclamefolders en de avondkrant bezorgen. Ze mogen nog niet achter de kassa werken of zwaar tillen.

16- en 17-jarige vakantiekrachten
Zij mogen bijna alle werkzaamheden uitvoeren zolang deze niet gevaarlijk of schadelijk voor de gezondheid zijn, zoals werken in een lawaaiige omgeving.

Werktijden vakantiekrachten

13- en 14-jarige vakantiekrachten
Deze vakantiekrachten mogen maximaal 7 uur per dag werken tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Per week mogen ze maximaal 35 uur werken en maximaal 5 dagen achter elkaar.

15-jarige vakantiekrachten
Deze leeftijdscategorie mag maximaal 8 uur per dag werken tussen 07:00 uur en 21:00 uur. Per week mag er niet meer dan 40 uur worden gewerkt en maximaal 5 dagen achter elkaar.

16- en 17-jarige vakantiekrachten
Zij mogen 9 uur per dag werken tussen 07:00 uur en 23:00 uur. Per week mogen zij niet meer dan 45 uur werken.

Vanaf 18 jaar gelden voor vakantiekrachten de werktijden volgens de Arbeidstijdenwet (ATW).

Speciale regeling vakantiekrachten

Payroll Company voert haar werkzaamheden uit volgens de ABU cao. Volgens deze cao geldt in de periode van 1 juni tot 1 september een speciale regeling om vakantiekrachten te verlonen middels payrolling tegen een lagere kostprijs. Daarnaast hebben werkgevers bij ons nergens omkijken naar. Op het moment dat een vakantiekracht bij Payroll Company op de payroll staat, zijn wij de juridische werkgever.

Voordelen vakantiekrachten payrollen:

Geen werkgeversrisico’s
Geen ziekteverzuimverzekering aanvragen
Geen administratieve werkzaamheden
Flexibel inhuren (niet werken = niet betalen)

 Meer informatie over vakantiekrachten payrollen

Overweegt u aankomende zomer vakantiekrachten in dienst te nemen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden om vakantiekrachten op de payroll te plaatsen. Neem telefonisch contact met ons op via 0591 – 64 52 69 of vul het contactformulier in.

Onze klanten geven ons
een 4.8 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!