Kennisbank

Subsidie praktijkleren aanvragen

Heeft u als werkgever het afgelopen schooljaar (2021-2022) één of meerdere BBL-leerlingen of studenten een praktijkleerplaats of werkleerplaats aangeboden? Heeft u werknemers in dienst die een beroepsopleiding volgen? Van 2 juni tot en met 16 september 2022 17:00 uur is het mogelijk om de ‘Subsidieregeling praktijkleren’ aan te vragen.

 

Subsidie voor werkgever

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op 1 januari 2014 de Subsidieregeling praktijkleren in het leven geroepen om werkgevers te stimuleren een praktijk- en werkleerplaats aan leerlingen/studenten aan te bieden. Deze regeling vervangt de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor volksverzekeringen (WVA) voor het onderwijsdeel. De subsidie is bedoeld om de werkgever tegemoet te komen in de kosten die hij of zij maakt voor het begeleiden van een leerling of student.

 

Doelgroep subsidieregeling uitgebreid

Dit jaar heeft Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de doelgroep van de subsidieregeling praktijkleren uitgebreid. Werkgevers die leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs (pro) en/of de entreeopleiding in het vmbo een praktijk- en werkleerplaats binnen hun bedrijf bieden, komen ook in aanmerking voor de Subsidie praktijkleren.

Het ministerie stelt tot 2022jaarlijks € 196,5 miljoen subsidie aan bedrijven beschikbaar. Dit bedrag is als volgt over vier categorieën verdeeld:

 

 Categorie  Bedrag
 vmbo, vso, pro, entreeopleiding  vmbo  € 1,4 miljoen
 mbo  € 188,9 miljoen
 hbo  € 3,4 miljoen
 promovendi / toio’s  € 2,8 miljoen

 

Een werkgever kan per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats maximaal € 2.700,- ontvangen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland controleert of de werkgever aan alle eisen voldoet om voor de Subsidieregeling praktijkleren in aanmerking te komen.

 

Subsidie praktijkleren achteraf aanvragen

De Subsidieregeling praktijkleren kan uitsluitend via het eLoket worden ingediend. Hiervoor is een eHerkenningmiddel met betrouwbaarheidsniveau 1 nodig. eHerkenning is een digitale toegangssleutel van de overheid. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan aan de hand van deze sleutel zien of de werkgever is bevoegd om namens de organisatie de subsidieregeling aan te vragen. Wij attenderen erop dat het aanvragen van de toegangssleutel 2 tot 7 werkdagen in beslag kan nemen. De sleutel dient daarom vroegtijdig te worden aangevraagd. Het is alleen mogelijk om de Subsidieregeling praktijkleren na afloop van het studiejaar of de begeleiding aan te vragen. Voor het studiejaar 2017-2018 kan het indienen van 2 juni tot en met 17 september 2018 17:00 uur! Aanvragen die na dit tijdstip worden opgestuurd, komen niet meer in aanmerking.

 

Subsidie aanvragen via Payroll Company

Payroll Company dient de aanvraag Subsidie praktijkleren na overleg met haar opdrachtgevers in en handelt alle bijbehorende administratieve werkzaamheden af. De subsidie wordt rechtstreeks door RVO.nl op de bankrekening van de opdrachtgever gestort. Een aantal documenten dienen in de eigen administratie te worden bewaard:

  • de aanwezigheidsregistratie BBL-werknemer;
  • de bewijzen van begeleiding;
  • de administratie van de behaalde kwalificaties;
  • de praktijkovereenkomst.

 

Informatie Subsidie praktijkleren

Wilt u meer informatie over de Subsidie praktijkleren ontvangen? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 0591 – 645 269 of vul het onderstaand contactformulier in.

Onze klanten geven ons
een 4.8 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!