Hoe wil je ons
bereiken?

Chat starten whatsapp icon WhatsApp openen

Professionele begeleiding voor werknemers

Dreigend verzuim

Iedereen heeft wel eens stress op het werk. Dat is op zich niet erg. Werkstress is zelfs goed door de adrenaline die vrijkomt om te presteren. Als een werknemer continu stress ervaart, kan hij/zij lichamelijke of psychische klachten krijgen en ziek worden. Letterlijk. Dat kan grote gevolgen voor jouw onderneming hebben. Een werknemer met een burn-out/overspannenheid ben je gemiddeld acht maanden kwijt. Extra alertheid loont. Hoe eerder jij signalen herkent, des te sneller jij naar oplossingen kunt zoeken.

 

6 signalen hoe je een burn-out/overspannenheid kunt herkennen

  • Werknemer is moe en komt mat over.
  • Hersteltijd van de werknemer thuis is langer dan een uur.
  • De werknemer wordt cynischer over het werk en heeft moeite met veranderingen.
  • De werknemer is sneller boos, geïrriteerd en/of emotioneel.
  • De werknemer krijgt steeds meer lichamelijke klachten.
  • De werknemer meldt zich vaker ziek.

Verzuim

Is een werknemer door psychische klachten, zoals een burn-out/overspannenheid, uitgevallen op het werk? Dan is een spoedige re-integratie onder begeleiding van een coach wenselijk. De coach zorgt er stapsgewijs voor dat de medewerker weer controle krijgt over zijn/haar leven en het dagelijks functioneren oppakt. Zonder begeleiding thuisblijven werkt averechts. Voor de werknemer is het heel fijn dat er naar hem/haar wordt geluisterd; de aanleiding voor de burn-out wordt onderzocht. Als bewustwording optreedt, zie je dat snel verbetering in de situatie komt. Het doel van coaching is dan ook duurzame terugkeer in het werk.

Wij bieden coaching bij (dreigend) verzuim aan, zodat jouw werknemer de juiste begeleiding krijgt.

 

Werkwijze coaching bij verzuim

  1. Aanmelding

Indien je coaching wilt inzetten voor jouw medewerker, neem dan contact met ons op. We bespreken de situatie en denken mee of coaching wenselijk is.

 

  1. Intakegesprek

We maken een afspraak met de werknemer. In overleg ben jij ook aanwezig bij dit gesprek. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend. We inventariseren wat het coachtraject moet opleveren, kijken of er een klik is en stellen een helder coachdoel op.

 

  1. Coachgesprekken

De gesprekken duren gemiddeld 1,5 uur. In het begin zullen we de gesprekken elke week of om de week inplannen. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor. Het aantal gesprekken, die dienen te worden gevoerd, wordt in overleg met jou en de werknemer afgestemd. De werknemer dient opdrachten uit te voeren om zich gedurende het coachtraject te ontwikkelen.

 

  1. Eindgesprek

We ronden de coaching af als de werknemer de gestelde doelen heeft bereikt. Tijdens het gesprek evalueren we het coachtraject en stellen een plan op voor de toekomst.

 

Tarieven coaching bij verzuim

De tarieven die wij voor coaching bij (dreigend) verzuim hanteren zijn 100 euro per uur. Je ontvangt elke maand een factuur van de gemaakte coachuren.

 

Is er binnen jouw onderneming sprake van (dreigend) verzuim? Neem gerust contact met ons op. Wij bieden professionele begeleiding aan jouw werknemer.