Begeleiding verzuim

HR-diensten door Power Company in Groningen om werkgevers te ontlasten op het gebied van personeelszaken en salarisadministratie.

Bij Power Company begrijpen we hoe belangrijk het is om niet alleen zieke werknemers op te vangen, maar vooral om verzuim te voorkomen. Wij nemen de verloning van jouw personeel uit handen én ondersteunen je op een persoonlijke en laagdrempelige manier bij het managen van (langdurig) verzuim.

Daarom personeel laten verlonen door Power Company

– Laag ziekteverzuim
– Snel (door)schakelen
– Persoonlijke begeleiding verzuimperiode

Professionele begeleiding bij (langdurig) verzuim

Als werkgever hoop je altijd dat jouw personeel gezond blijft. Ziekte wens je niemand toe. Het heeft ook invloed op jouw bedrijfsvoering. Met name bij langdurig verzuim heb je vervanging nodig – het werk blijft wel gewoon doorgaan -, maar er komen ook meer to do’s op je lijstje te staan, zoals extra administratieve werkzaamheden, contact met de bedrijfsarts, arbodienst en/of andere professionals en uiteraard met de werknemer.

Niet bij Power Company!

Wij nemen het gehele proces rondom (langdurig) verzuim uit handen. Jij hoeft nergens naar om te kijken en kunt je volledig richten op jouw onderneming.

Hoe wij dat doen?

Begeleiding verzuim in 3 stappen

 

Stap 1. Ziekmelden
De werknemer geeft, volgens protocol, de ziekmelding aan ons door. Of jij als werkgever meldt aan ons dat de werknemer ziek is. Op de dag van de ziekmelding verwerken wij dit in het systeem en melden de ziekmelding bij de arbodienst (wij werken samen met Uitgedokterd).

Stap 2. Doorbetalen salaris
Wij berekenen voor de werknemer het recht op ziekte-uren en zorgen we ervoor dat de werknemer wordt doorbetaald volgens cao (tenminste 70%).

Stap 3. Begeleiden re-integratie
De lijnen met de arbodienst zijn kort, waardoor we snel kunnen handelen. Daarnaast bieden we hulp aan bij financiële en persoonlijke/psychische problemen in de vorm van coaching. Bij langdurige ziekte is de werknemer verplicht mee te werken aan re-integratie. Carina, onze verzuimspecialist, begeleidt de werknemer het gehele proces volgens Wet Verbetering Poortwachter.

Tijdens het ziekteproces (kort en langdurig) houden we persoonlijk contact met de werknemer. Dat is de reden waarom het ziekteverzuim bij ons heel laag is.

Als blijkt dat de werknemer langdurig afwezig is, nemen wij contact met jou (werkgever) op om te kijken of vervangend personeel nodig is. We beschikken over een grote database met vakkundige mensen, die tijdelijk kunnen bijspringen. Maar we kunnen je ook ondersteunen door tijdelijk nieuw personeel te werven.

Hoe voorkomen we samen (langdurig) verzuim onder jouw personeel?

Voorkomen van (langdurig) verzuim begint bij goed beleid
Met een helder verzuimbeleid en een persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat problemen vroegtijdig worden gesignaleerd. Door nauw contact te onderhouden met zowel onze opdrachtgevers als medewerkers, zijn we er vroeg bij wanneer er signalen zijn van werkdruk of stress. Dit stelt ons in staat om tijdig in gesprek te gaan en samen naar oplossingen te zoeken, voordat deze signalen leiden tot ziekteverzuim.

Frequent verzuim aanpakken: snel schakelen en ondersteunen
Bij frequent verzuim, wanneer een medewerker zich meerdere keren binnen korte tijd ziekmeldt, gaat onze collega Carina (verzuimspecialist) direct in gesprek met zowel de werknemer als jou als werkgever. Het doel? Achterhalen wat er speelt en samen onderzoeken hoe we het verzuim kunnen beperken of zelfs voorkomen. We twijfelen niet aan het verzuim, maar zoeken juist naar manieren om verdere uitval te vermijden.

Een veilige en prettige werkomgeving is de basis
Een gezonde werksfeer voorkomt veel problemen. Het doel is altijd te zorgen voor een positieve en veilige omgeving waar medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen. Een fijne werkomgeving draagt bij aan minder verzuim en meer werkplezier.

Persoonlijke begeleiding

Een persoonlijke en laagdrempelige aanpak staat bij ons centraal. We zijn er niet alleen om te ondersteunen bij verloning, maar ook om jou als werkgever te helpen een gezonde en productieve werkplek te creëren. Zo houden we samen jouw bedrijf draaiende – mét tevreden en gezonde medewerkers.

Ben je nu benieuwd wat wij voor jou en jouw werknemers kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan maken we een afspraak om kennis met elkaar te maken.

Power Company, jouw partner in verzuimmanagement!

Onze klanten geven ons
een 4.8 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!