Wijzigingen toeslagen doorgeven aan Belastingdienst

Werkgeverschap, verloning en payrolling van werknemers kun je met een gerust hart overlaten aan Power Company in Groningen

Ontvangt u een of meerdere toeslagen en is uw inkomen gewijzigd? Een wijziging in het inkomen houdt in dat uw jaarinkomen veranderd, waardoor de toeslagen ook wijzigen . Deze verandering moet u zelf bij de Belastingdienst melden. Dit geldt eveneens voor het aanvragen of stopzetten van een toeslag. In dit artikel leggen we uit welke stappen u dient te ondernemen als uw inkomen is gewijzigd.

Inkomenswijzigingen doorgeven

Wijzigingen in uw jaarinkomen moeten via de website van de Belastingdienst worden doorgegeven. Dit is met name belangrijk als uw inkomen wordt verhoogd. U loopt dan niet het risico dat u achteraf toeslag moet terugbetalen. Daarom adviseren we een inkomensverhoging zo snel mogelijk (binnen vier weken) aan de Belastingdienst door te geven. Als u wilt weten hoeveel toeslag u naar aanleiding van de wijziging ontvangt, is het mogelijk om een proefberekening te maken.

Veranderingen persoonlijke situatie

Inkomenswijzigingen kunnen ontstaan door een loonsverhoging of –verlaging, maar ook doordat de persoonlijke situatie is veranderd. Denk bijvoorbeeld aan trouwensamenwonen, een verhuizingkinderopvang of uit elkaar gaan. Als u een toeslag van de Belastingdienst ontvangt, moet u veranderingen in uw persoonlijke situatie melden.

Toeslagen Belastingdienst

Afhankelijk van het inkomen en de persoonlijke situatie is het mogelijk om in aanmerking te komen voor:

  1. zorgtoeslag
  2. huurtoeslag
  3. kinderopvangtoeslag
  4. kindgebonden budget

Meer informatie over het wijzigen van toeslagen

Alle informatie over de toeslagen van de Belastingdienst is te lezen op de website Belastingdienst.nl. Mocht u een toeslag willen aanvragen, wijzigen of een proefberekening willen maken, dan adviseren we om uw DigiD bij de hand te hebben. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0599 – 820208. Wij ondersteunen u graag.

Onze klanten geven ons
een 4.8 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!