Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA)

Werkgeverschap, verloning en payrolling van werknemers kun je met een gerust hart overlaten aan Power Company in Groningen

Als werkgever (inlener) dient u er zeker van te zijn dat de organisatie die uw personeel verloont de verplichtingen aan de Belastingdienst nakomt. U moet erop kunnen vertrouwen dat alle administratieve taken volgens het boekje worden afgehandeld.

Betalingen en afdrachten inzake Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA)

Om te voorkomen dat aannemers en onderaannemers misbruik maken van de uitbesteding van werk bij afdracht van loonheffingen, is Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) in het leven geroepen. In een keten is elke schakel verantwoordelijk voor alle volgende schakels. Hierdoor kan de opdrachtgever van de onderaannemer (deels) aansprakelijk worden gesteld voor het betalen van belastingen en premies. Wet Keten Aansprakelijkheid betreft loonbelasting, premies volksverzekering en premies werknemersverzekeringen.

Inlenersaansprakelijkheid

Voor werkgevers die personeel via een payrollorganisatie in dienst hebben (inleners) geldt een soortgelijke wet, te weten: Inlenersaansprakelijkheid. Bij Inlenersaansprakelijkheid gaat het om het inlenen van mensen. De fiscus ziet een payrollmedewerker of een zzp’er als een werknemer van de inlenende partij. Dit geldt tevens voor buitenlandse werknemers of zzp’ers die via een payrollorganisatie in Nederland werken. Zij vallen vanaf de eerste dag onder de Inlenersaansprakelijkheid.

Verklaringen betalingsgedrag

Payroll Company voldoet aan de betalingsverplichtingen van de Belastingdienst. Dit betekent dat alle belastingen die aan de Belastingdienst moeten worden betaald ook daadwerkelijk zijn gedaan. Alle recente verklaringen van betalingsgedrag vindt u op onze website.

Onze klanten geven ons
een 4.8 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!