Kennisbank

Loonkostensubsidies leveren voordelen op voor werkgevers

Loonkostensubsidies en premiekortingen, ook wel werkgeversregelingen genoemd, kunnen werkgevers geld opleveren. Echter veel werkgevers maken geen gebruik van deze regelingen. Uit het rapport Nieuwe regelingen, nieuwe risico’s van verzekeraar Aon blijkt dat bijna 40% van de ruim 500 deelnemende werkgevers aan het onderzoek niet op de hoogte is van de mogelijkheden.

Waarom laten werkgevers loonkostensubsidie liggen?

De overheid heeft loonkostensubsidies en premiekortingen in het leven geroepen om werkgevers te stimuleren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan te bieden. Van de ondervraagde werkgevers heeft 62% in de afgelopen vijf jaar mensen met een arbeidsbeperking een contract aangeboden. Slechts 38% heeft gebruikgemaakt van de werkgeversregelingen. Ongeveer de helft van de werkgevers geeft aan mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen als zij hiervoor loonkostensubsidies krijgen.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat er ook werkgevers zijn die wel op de hoogte zijn van het bestaan van de regelingen maar om verschillende redenen deze niet willen gebruiken:

  1. De administratiekosten zijn hoger dan het financiële voordeel (26%).
  2. De kans om de privacywetgeving – met het oog op de invoering van wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) – te overtreden (15%).
  3. De veranderingen in de wet- en regelgeving.

 

Payroll Company regelt loonkostensubsidies

Werkgevers die werknemers met een arbeidsbeperking bij Payroll Company op de payroll zetten, hoeven nergens naar om te kijken. Wij regelen de aanvraag voor de loonkostensubsidies en alle bijbehorende administratieve werkzaamheden. Mochten er veranderingen in de wet- en regelgeving plaatsvinden, communiceren wij dit naar zowel de werkgever als de werknemer.

Geen risico’s met payrolling

We begrijpen dat de werkgeversregelingen vaak complex zijn, daarom bespreken we altijd graag met werkgevers de mogelijkheden van het in dienst nemen van een werknemer met een arbeidsbeperking. Loonkostensubsidies kunnen vele duizenden euro’s per werknemer opleveren. Daarnaast hebben werkgevers bij Payroll Company geen risico’s. Alle werkgeversrisico’s, zoals langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid, worden door ons overgenomen zodra de werknemers bij ons op de loonlijst staan.

Meer weten over loonkostensubsidies?

Neem voor meer informatie over deze loonkostensubsidies of vragen over payrolling gerust telefonisch contact met ons op via 0591 – 645269 of vul het contactformulier in.

Onze klanten geven ons
een 4.7 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Power Company is pro actief.
Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!