Hoe wil je ons
bereiken?

Chat starten whatsapp icon WhatsApp openen

Typische vragen over Power Company

Houden jullie een personeelsdossier bij?

We houden van iedere werknemer een personeelsdossier bij, hierin worden onder andere arbeidsovereenkomsten, loonstroken, jaaropgaven en persoonlijke gegevens bewaard. Als juridisch werkgever zijn we verantwoordelijk voor het volledig en correct bijhouden van het personeelsdossier. Eventuele gespreksverslagen die je hebt van gesprekken met medewerkers kunnen we ook bijhouden in deze dossiers.

 

Houden jullie mij op de hoogte wanneer het contract van mijn werknemer afloopt?

Ja, met behulp van ons administratiesysteem houden we de periodes van arbeidsovereenkomsten van je werknemers nauwlettend in de gaten. Je ontvangt vroegtijdig een bericht wanneer een contract gaat aflopen. Zo heb je voldoende tijd om na te denken of je de werknemer een nieuwe overeenkomst wilt aanbieden.

 

Hoe is het pensioen geregeld?

Een werknemer van Power Company neemt automatisch deel aan de pensioenregeling van StiPP wanneer hij langer dan 26 weken heeft gewerkt en 21 jaar of ouder is.

 

Moet ik mijn werknemer bij ziekte doorbetalen?

Inleners hebben geen doorbetalingsplicht van twee jaar wanneer een werknemer ziek wordt. We zijn juridisch werkgever en zijn daarom verantwoordelijk voor de loondoorbetaling en begeleiding. We nemen dus het volledige risico over! Geen zorgen!

 

Wat moet ik doen als een werknemer ziek wordt?

De inlener draagt bij ziekte van een werknemer geen verantwoordelijkheid. Als juridisch werkgever zorgen we ervoor dat de werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk gaat. We zorgen er ook voor dat de werknemer passende begeleiding krijgt. We handelen alle administratieve zaken af en zorgen voor de doorbetaling van het salaris.

 

Onder welk cao valt de uitzendmedewerker en onder welk cao de payrollmedewerker?

Als de medewerker als uitzendkracht bij Power Company op de loonlijst staat, valt deze onder de ABU cao voor Uitzendkrachten. Als Payrollkracht valt de medewerker onder de CAO van de opdrachtgever.

 

Hoe kan ik erop vertrouwen dat Power Company mijn werknemers correct uitbetaald?

Power Company is een gecertificeerd bedrijf. We voldoen aan de strenge eisen van NEN 4400-1, een SNA keurmerk (Stichting Normering Arbeid). NEN 4400-1 is bedoeld om het inlenen van arbeid en het uitbesteden van werk gemakkelijker te maken, maar is bovenal fraudebestendig. Tweemaal per jaar vindt er een audit plaats, waarbij we volledig worden gecontroleerd of er volgens alle normen gewerkt wordt.

 

Hoe worden de facturen verstuurd?

We versturen de factuur wekelijks per e-mail en de facturen zijn altijd terug te vinden op ons online-systeem. Wil je een papieren versie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

Hoe zijn de kosten voor uitzenden en payrolling opgebouwd?

De tarieven spreken we altijd van te voren af. In de offerte die je van ons ontvangt wordt een factor afgesproken. Deze factor wordt vermenigvuldigd met het brutoloon, om zo het uurtarief te berekenen. De kosten bestaan onder andere uit: loon, premies, belastingen, ziekteverzuim en reserveringen en zijn uiteindelijk afhankelijk van de CAO waar je als klant onder valt.

 

Welke arbeidsvoorwaarden biedt Power Company?

Power Company past voor uitzendkrachten de arbeidsvoorwaarden toe volgens de ABU-cao voor Uitzendkrachten (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Voor payrollkrachten geldt de CAO van de opdrachtgever.

 

Wat zijn de voordelen van payrolling?

Payrolling staat voor gemak!  Een opdrachtgever (inlener) heeft nergens omkijken naar. Een payrollbedrijf neemt de personeels- en salarisadministratie uit handen en neemt de werkgeversrisico’s over.

 • Zéér lage werkgeverspremies (WGA, ziektewet)
 • Geen kosten bij ziekte
 • Geen accountantskosten
 • Geen juridische kosten voor het opstellen van overeenkomsten
 • Geen afdracht aan cao- en pensioenfondsen
 • Geen afdracht loonheffingen aan de Belastingdienst
 • Opzeggen van je arbodienst
 • Opzeggen van je ziekteverzuimverzekering
 • Géén omkijken naar de administratie

Wat is het verschil tussen een payrollbedrijf en een uitzendbureau?

Er zijn een aantal verschillen tussen een payrollbedrijf en een uitzendbureau:

Payrollbedrijf

 • De werkgever (inlener) werft en selecteert zijn of haar eigen personeel.
 • De dienstverbanden zijn vaak langer dan bij een uitzendbureau,
 • De werknemer in dienst via een payrollbedrijf heeft dezelfde arbeidsvoorwaarden als de werknemers in dienst van de inlener.

Uitzendbureau

 • Het uitzendbureau werft de werknemer.
 • De werknemer kan via hetzelfde uitzendbureau ook deels bij een andere werkgever in dienst.
 • De werknemer valt onder de ABU-cao.

Wat doet een payrollbedrijf?

Een payrollbedrijf neemt voor de werkgevers de personeels,- en salarisadministratie uit handen en neemt alle werkgeversrisico’s bij ziekte en ontslag over. De verloning van de werknemers en de betaling van de sociale premies en de belasting vinden tijdig en correct plaats. In overleg met de opdrachtgever (inlener) stelt een payrollbedrijf de arbeidsovereenkomsten op, waarbij de opdrachtgever (conform CAO) de arbeidsvoorwaarden bepaalt.