Payrolling: samenwerking zzp’er en opdrachtgever eenvoudiger

Werkgeverschap, verloning en payrolling van werknemers kun je met een gerust hart overlaten aan Power Company in Groningen

Wet DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelaties) wordt opgeschort tot 1 januari 2018. De opvolger van de VAR-verklaring kent nog te veel knelpunten, die voor onrust zorgen. Een grote groep zzp’ers krijgt daardoor weinig tot geen opdrachten meer.

Wet DBA

Sinds 1 mei is Wet DBA van kracht. De wet moet ervoor zorgen dat opdrachtgevers en zzp’ers een samenwerkingscontract afsluiten waarin de werkrelatie staat vermeld, ook wel een modelovereenkomst genoemd. Op deze manier is het eenvoudiger te controleren of iemand daadwerkelijk als zelfstandige aan het werk is.

Schijnconstructie

Als iemand geen zelfstandige ondernemer blijkt te zijn, is er sprake van een schijnconstructie. Bij een schijnconstructie kan zowel de zzp’er als de opdrachtgever verantwoordelijk worden gehouden. Voorheen was (vaak) alleen de zzp’er verantwoordelijk als bij een controle bleek dat de zzp’er in loondienst aan het werk was.

Door Wet DBA zijn veel bedrijven gestopt met het inhuren van zelfstandigen. Opdrachtgevers zijn bang dat ze fouten maken en een hoge boete of naheffing van de Belastingdienst ontvangen. Tevens brengt de nieuwe wet veel administratieve rompslomp met zich mee, waar geen enkele ondernemer op zit te wachten.

Payrollen van zzp’ers

Payrolling is een goed alternatief voor Wet DBA. Opdrachtgevers kunnen zzp’ers in dienst nemen zonder dat zij aan een modelovereenkomst (goedgekeurd door de Belastingdienst) dienen te voldoen. Daarnaast neemt een payrollorganisatie alle verantwoordelijkheden wat betreft administratieve werkzaamheden voor haar rekening. Mocht de zzp’er (langdurig) ziek worden, zijn de risico’s voor het payrollbedrijf. Dat is niet alleen een voordeel voor de opdrachtgever, maar tevens voor de zelfstandige ondernemer. De zzp’er bouwt als werknemer in dienst bij Power Company ook WW-recht op.

Meer informatie payrolling?

Wilt u samenwerken met zzp’ers, maar belemmert Wet DBA de samenwerking? Payrolling is een uitstekend alternatief. Neem contact met ons. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Bron: NOS.nl

Onze klanten geven ons
een 4.7 uit 5 sterren

Contacten leggen wij graag!

Power Company is pro actief.
Zoek je werk of werknemers? Heb je een vraag?
Neem contact op en wij gaan voor je aan de slag!

Bellen

0599 - 82 02 08

Whatsapp

Email

info@powercompany.nl

Chat

Direct contact via de chat. We zitten voor je klaar!